Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

The magic of the old is all around us


vintage: Ο όρος αναφέρεται σε καινούργια ή μεταχειρισμένα είδη, τα οποία δημιουργήθηκαν σε περασμένες εποχές. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στα ρούχα που δημιουργήθηκαν πριν την δεκαετία του 1920, αυτά αναφέρονται ως αντίκες, ενώ όσα δημιουργήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών 1920 και 1980 θεωρούνται vintage.
Ρετρό (από το retrospective = αναδρομικό), από την άλλη, ονομάζεται ένα ρούχο που μιμείται το στιλ μιας παλαιότερης εποχής. Η συγκεκριμένη λέξη-έννοια έχει πολύ δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια σε όλους του τομείς της ζωής μας . Ρούχα, αξεσουάρ και αντικείμενα, έπιπλά αλλά και αυτοκίνητα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καθώς η αίγλη μιας άλλης εποχής αναβιώνει! 

Όμως, πως ξεκίνησε άραγε αυτή η λέξη και τι να σημαίνει? Η αλήθεια είναι ότι αν ψάξουμε λίγο καλύτερα ο συγκεκριμένος όρος αφορά περισσότερο την εκλεκτή ποιότητα και χαρακτηρίζει το κρασί! Όπως και να είναι, πλέον έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δίνει μια διαφορετική πινελιά με μικρούς θησαυρούς παντού γύρω μας!

Φυσικά, όλος αυτός ο πρόλογος προέκυψε από τα αυτοκίνητα αντίκες που χρησιμοποιήσαμε για το σημερινό post. Και έτσι όλη η διάθεση έχει κάτι από.... vintage! Φοράω φόρεμα και σακάκι ZARA, καλτσάκια από Calzedonia και παπούτσια  Oxford. Τα γυαλιά μου είναι Ray-Ban ( ναι ναι καλά καταλάβατε, είναι και αυτά vintage), η τσάντα με τύπωμα παλιό ραδιόφωνο είναι LovelyHandMade.gr και το χειροποίητο κολιέ μαζί με το βραχιόλι μου από το Femme Fatale  
Τα φιλιά μου,
Μαρία










2 σχόλια:

Always reading your comments! Thanks for leaving one!
xxx Maria